Annas blogg
Okategoriserade

Mora-Täby

Igår var det rond 1 av Mora-Täby. Båda lagen ställde upp med två femmor vilket är ganska ovanligt i match 1 av eventuellt 5 på ganska få dagar. Mora matchade två femmor och en avlastande forward i Michelle Wiki. Anmärkningsvärt i Mora var att Anna Wijk spelade back och även om kommentatorn var inne på att det skulle vara för att en Moraback med kort varsel hade blivit sjuk och ej kunde spela så är jag övertygad om att det var för att Täbys plan var att punktmarkera Wijk. Lite tråkigt tycker jag. Är man världens bästa spelare så ska man kunna vinna sin kamp en mot en mot vem som helst.

 

 

Täby spelade också på två femmor och en avlastande tredje femma som kom in efter boxplay bland annat. Täby valde att köra vidare på taktiken från seriespelet (och även kvartsfinalerna) att låta Therese Andersson punktmarkera motståndarnas bästa spelare som i Mora är Anna Wijk. Det gjorde att spelet i övrigt blev lite konstlat, speciellt när Wijk har mandat att spela så långa byten hon önskar och orkar.

 

Moras 1:a kedja där Mira Wickman hade tagit Wijks centerplats saknade inte Wijk allt för mycket utan kunde visa vägen och efter halva matchen stod det 4-0 till hemmalaget.

 

Mora var det bättre laget och Täby kändes trötta och såg omotiverade ut. Kan de fem tuffa kvartsfinalerna mot Endre ha sugit musten ur dem? Inför tredje perioden hade Täbys coach Jedheim valt att sätta förstafemman på bänken. Om anledningen var att de behövde vilas eller om de visade alltför dålig inställning (vilket de faktiskt gjorde) vet jag inte men ett udda val tycker jag nog eftersom att trots att de är trötta, omotiverade och hade dålig inställning så är de alltid ett hot och de har visat gång på gång att de kan vända matcher.

 

Det kändes som att Jedheim redan tagit sikte på returmötet och spelade av matchen med övriga formationer för att vila förstafemman.

 

Men vad händer då? Täbyspelarna är hungriga och börjar vinna närkamper. I och med att Täby släppte på punktmarkeringen av Wijk så var det just Wijks ryggsäck som lastade in två reducerade kassar och med 4:30 kvar att spela så är det match igen och Täby tar timeout. Vad gör då Jedheim? Han plockar av stekheta Therese Andersson och tar in den kalla (i dubbel bemärkelse) förstafemman. Hallå skaderisk och logik!?

 

Mora trampar ifrån och spelar av perioden, matchen och vinsten.

 

Jag förväntar mig mer av Täbys förstafemma, inte kan de vara slut redan? Jag har även högre förväntningar på Jedheim, det är dags att ta fram alla ess som finns i rockärmen…. Om inte det fungerar så får väl Täby spela på 2:a och 3.e femman och spela med hjärtat. Det vann dem sista perioden på så det kan räcka långt.

 

Sen så vill jag väldigt gärna se Wijk ta kampen. Anta utmaningen och visa vad du kan!

 

Match 2 imorgon, söndag kl.17.00 i Tibblehallen eller på webben.

 

Ses!

 

Anna Jakobsson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar